Aleksander Gabelic om USA:s stål- och aluminiumtullar

Med anledning av beskedet om att USA inför tullar på stål- och aluminiumimport från EU från och med den 1 juni.

– Det är verkligen djupt beklagligt att Trump valt att införa höga stål- och aluminiumtullar mot tre av sina viktigaste handelspartners – EU, Kanada och Mexiko. Det kommer få stora konsekvenser globalt. Inte bara för den internationella handeln, utan också för förtroendet mellan EU och USA, säger europaparlamentariker Aleksander Gabelic (S).

– De amerikanska stål- och aluminiumtullarna är inte i enlighet med Världhandelsorganisationens regler, utan åtgärderna undergräver istället hela vårt internationella handelssystem. Att införa ståltullar mot EU sätter endast igång en dominoeffekt av åtgärder, utan att det löser grundproblemet med överkapaciteten i stålsektorn. Det som behövs är globalt samarbete, avslutar Aleksander Gabelic (S).

facebook Twitter Email